Қадірменді жерлестер! Атаулы күнмен барлықтарыңызды құттықтай отырып, дендеріңізге-саулық тілейміз, бақытты болыңыздар. Осылай дей отырып, дастархандарыңыздың мәзіріне сай келе жүретін жәйіттерді ұсынамыз. «Тілін білсең, тамақ та шипа» дегендей тамақ қасиеттері мол ғой... Қойдың сүті-жылу мен әл-әуқатты арттырады, денедегі желді басады. Сиыр сүті-несеп ауруларына пайдасы мол, ойды ұшқырлайды. Ешкінің сүті-ентікпеге ем. Жылқы еті-іріңді тоқтатады, бүйрек пен белді желден тазартады. Бірақ қан қысымын көтереді. Балық еті-асқазан, жүрек ауруларына пайдалы, іріңді тияды, көзге де ем. Тауықтың еті-ұрықты көбейтеді, жарақаттарға да ем болады. Қуырылған күріш-сынған сүйектің бітуіне көмектеседі. Тұзды тамақты, консервілерді көп жеу-шаштың ерте ағаруына, түсуіне, бетке әжімнің ертерек түсуіне, қуаттың төмендеуіне соқтырады.
|