Воскресенье, 07.12.2025, 07:58
Менің қызметім жайында - О моей службе
Приветствую Вас Гость | RSS
Қазақша
Тегилер-Теги
Яндекс
Tengrinews.Kz
Наши предпочтения
Усть-Каменогорский информационный портал
Мы на Твиттере
Статистика

Онлайн всего: 16
Гостей: 16
Пользователей: 0
LiveInternet
Главная » 2011 » Январь » 30 » Бауырыңды күт
Бауырыңды күт
14:53
Сұрақ:
-Сіздерден буынды тазарту туралы оқыдық. Бауырды тазарту жөнінде мағлұмат болса деп едім.


Жауап:
-Сауалыңыз орынды. Бұған мән берген өте дұрыс. Мамандардың ойы осыны толықтау түседі.
Бауыр арқылы бүкіл денемізге ірі қан тамырлары өтеді. Бауырды  қан тазартқыш және коректік заттарды химиялық жолмен бойға сіңімді ететін ірі лаборатория десек те болады. Бауырдың өндіретін затының бірі кәдімгі өт. Бауыр қызметі бұзылып, оның жолы бітелсе өт ағзаға жайылып, кәдімгі сары ауру кеселі басталады. Бауырдың жақсы жұмыс істеуін қамтамасыз ету үшін оны бірнеше дүркін, кемі 5 рет тазалау керек. Өйткені бауыр төрт бөліктен тұрады. Бір тазалағанда оның бір бөлігі ғана тазарады.
Енді бауырды тазартудың И.И. Нестерев ұсынған тәсіліне назар аударыңыз. Ол үшін бір апта бойынша әзірлік шараларын жасап, күн сайын жылы ванна қабылдау керек. Жылы судан соң міндетті түрде салқын сумен шайыныңыз. Соңғы ванна бауырды тазалаудан бір күн бұрын жасалады. Бір апта бойына (егер уақытыңыз аз болса үш күнде жетеді) тек жеміс-жидек, көкеніс жеп, қолдан сығылған алма, қызылша шырынын (4-5 алма мен қызылшаның бір бөлігі) көбірек ішу керек. Күн сайын клизма жасалады. Осының бәрін ыждаһатпен орындасаңыз, онда дайындығыңыз жақсы өтті деп есептейміз. Ал енді тазарту алдындағы жауапты сәттерге нақтырақ тоқталайық.
1-ші күні таңертең клизма. Жеміс, көкеніспен жеңіл ғана түстік жасалады. Күні бойы алма шырынын ішесіз.
2-ші күні және 3-ші күні де осылай таңертең клизма жасап, көбірек алма шырынын ішу керек. Сағат 15 шамасында бауыр тұсына грелка қояды. Осылай бауыр шайғанша жүреді.
Сағат 19-20 шамаларында бауырды тазалауға кірісесіз. Алдыңызда 2 стақан. Бірінде оливка майы (егер ол болмаса пісте майы) және лимон шырыны. Әрбірінің мөлшері 300 гр болсын. Олар алдын-ала 30-35 градусқа қыздырылып қояды. Алдымен майды үш ас қасықтай мөлшерде ұрттайды да артынша нақ осындай мөлшерде лимон шырынын ұрттайды. Арада 15 минут өткізіп барып тағы осылай ұрттайды. Осындай әдіспен екі стақандағы май мен шырынды тауысасыз. Грелканы 2-3сағаттай  ұстаңыз.
Жалғасы бар…

Фото: Мировая медицина
Категория: Салауатты өмір салты | Просмотров: 2069 | Добавил: модератор | Рейтинг: 5.0/1 |
Форма входа
На русском языке
Muftyat.kz
Категории раздела
Өмір өрнектері [207]
Әзілдер [138]
Қайырымдылық [63]
"Халал" дүкенінде [6]
Неке [9]
Жерлеу [11]
Құран хатм [1]
Еске алу [5]
Көпшіліктен-дұға [2]
Ораза қабыл болсын! [21]
Мақал-мәтелдер [105]
Пословицы и поговорки
Ел аузынан [118]
Этикет [81]
Хадж [15]
Салауатты өмір салты [143]
Тәлім өлең [124]
Біздің қолжазбалар [7]
Арабески жизни [0]
Служебные смешинки [3]
Милосердие [0]
В магазине "Халал" [0]
Мусульманская свадьба [2]
Похороны [4]
Коран: чтение и восприятие [2]
Поминание усопших [1]
Мольба общины [0]
О посте [1]
О хадже [6]
Наши записки [0]
ЗОЖ [1]
Курбан-айт [5]
Құрбан айт [6]
Наш словарь [21]
Облик строителя своей жизни [8]
Жас жеткіншектерге [81]
Заңгер кеңесі [49]
Пайдалы кеңестер [83]
Білгіміз келеді [91]
Поиск
Календарь
«  Январь 2011  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ауа райы
Яндекс.Погода
Курс валют
Ежедневные курсы валют в Республике Казахстан
Yk-news.kz
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Архив записей
    Менің қызметім жайында © 2025Создать бесплатный сайт с uCoz