Қазіргі күні ыдыс таңдауда да біршама қиындыққа тап болатынымыз жасырын емес. Дастарханның сәні болар ыдыс-аяқтың дизайны мен әдемілігі бір-бірінен өтетіні өз алдына. Біз ыдыстардың денсаулыққа әсері жөнінде сөз қозғамақпыз.Пластикадан жасалған ыдыстарды алушылар көктемде көбейеді. Өйткені ол табиғат аясына шығып серуендеуде жеңіл әрі қолайлы, арзан ыдыс түріне жатады. Дегенмен оның денсаулыққа зияны шаш-етектен. Оның құрамындағы түрлі зиянды қоспалар ағзаны уландырады. Егер бір реттік мұндай ыдысты бірнеше рет пайдаланса, онда салқын тағам сақтаса, құрамындағы улы заттар тағамға сіңе бастайды. Осылай ауыр металл ағзаға еніп, асқазан жарасын, жүрек ауруларын үдетіп, қан тамырларының тарылуына жол ашуы мүмкін.Пластиктен жасалған бір реттік ыдыстар ыстық және салқын тағам салатын, микротолқынды пештерде тамақ ысытуға арналған болып түр-түрге бөлінеді. Ол
...
Толығымен (Подробнее)»
| |