Түймені үзгенде кесіп алмас үшін, түйме мен матаның арасына тарақ қойып барып, өткір ұстара дүзімен кеседі.Картоптағы қара таңбаны жою
Қайнап жатқан суға бірнеше тамшы сіркесу құйып жіберсеңіз картопта қара таңба болмайды. Және картопта ешқандай бөтен дәм де болмайды.Үсіген биязды қалай жаңартады
Үсіген биязды да пайдаға асыруға болады. Ол үшін үсіген биязды ерітпестен бірден салқын суға үш сағат салып қою керек.Сусынды мұзсыз салқындату
Сұйық зат құйылған шөлмекті дымқыл салқын шүберекке орап, орта беліне дейін суық су құйылған ыдысқа салады да, ашық терезе алдына, ерсілі-қарсылы жел соғып тұратын жерге қояды. Біраз уақыттан кейін шөлмектегі сусын салқындайды.Түсті капустаны қалай пісіреді
Түсті капуста қараймай аппақ қалпын сақтау үшін, ол қайнай бастаған кезде суға бір шағым қант салып жіберу керек.