Түсті капуста (көпжапырақ) қараймай аппақ қалпын сақтау үшін, ол қайнай бастаған кезде суға бір шағым қант салып жіберу керек.
|
Киімге жаңа тиген сия дағын сүтпен жуса тез кетеді. Алтын түстес бояуға боялған рама, айна, клавеш сүтпен жақсы тазаланады. Терезе перделерін жуғанда, оларға нілге малатын суға аз ғана сүт қосса, өңі жаңарады. Крахмалға кішкене сүт қосса үтіктеген кезде бұйымның түсі жылтырап, өңі кіреді. Қышаны судың орнына сүтке езсе, жақсы сақталады, кеппейді. Етік тазалайтын майға бірнеше тамшы сүт қосса, май былғарыға тез сіңеді және ол жалтырап кетеді.
|
Ыстық күндері май салынған ыдысты тұзды суға малынған шүберекке орап қойса, май ерімейді. Тағам қуырған кезде, табаға кішкене тұз сепсеңіз, май шашырамайды. Духовкаға қойған печенье күйіп кетпес үшін форма астына аздап тұз салу керек. Балдыр иісі шыққан балықты тұзы езілген салқын суға салып қойса, жаман иіс кетіп қалады. Балық тазалаған кезде қолды тұзға батырып алу керек-бұл еңбекті жеңілдетеді. Қабығы жарылған жұмыртқаны тұзды суға салып пісірсе, ақпайды. Овощтағы (көкеніс) жәндіктерді тазарту үшін оны пісірер алдында тұзды суға батырып алу керек.
|
Ара балының құрамында адам организміне (ағза) пайдалы 60 түрлі зат бар, мысалы, глюкоза, минералдық тұздар, ферменттер, дәрумендер, радиоктивті және басқа да заттар бар.Бал асқазан жұмыстарын тәртіптейді. Таңертең күн сайын бір стақан суға бір ас қасық бал салып ішсе өте пайдалы.Бал бала ағзасының түрлі ауруларға қарсы күресуін арттырады, гемоглобиннің процентін көбейтеді. Балды әсіресе сүтке және жеміс-жидек тағамдарына қосып жеген пайдалы. Жатар алдында стақан суға бір қасық бал салып ішсе адам жақсы ұйықтайды.Халық медицинасы өкпе туберкулезін және басқа өкпе ауруларды балды сүтке немесе май ға қосып емдейді. Бал адамның бетіне нәр беру үшін емдеу косметикасында пайдаланылады. Ол беттің өңін кіргізеді. Бір ж
...
Толығымен (Подробнее)»
| |