Ара балының құрамында адам ағзасына пайдалы 60 түрлі зат бар, мысалы, глюкоза, минералдық тұздар, ферменттер, дәрумендер, радиоактивті, антибиотикті және басқа заттар бар. Бал асқазан жұмысын тәртіптейді. Таңертең күн сайын бір стақан суға бір ас қасық салып ішсе өте пайдалы. Бал бала ағзасының түрлі ауруларға қарсы күресуін арттырады, гемоглобиннің процентін көбейтеді. Балды әсіресе сүт және жеміс-жидек тағамдарына қосып жеген пайдалы. Жатар алдында стақан суға бір ас қасық бал салып ішсе адам жақсы ұйықтайды. Халық медицинасы өкпе туберкулезін және басқа өкпе ауруларды балды сүтке немесе майға қосып емдейді. Бал адамның бетіне нәр беру үшін емдеу косметикасында пайдаланылады. Ол беттің өңін кіргізеді. Бір жұмыртқаның сарысына бір шәй қасық бал, бір шәй қасық глицерин қосып немесе бір шәй қасық балға бір ас қасық ұнтақ (толокно) қосып бетке жағад
...
Толығымен (Подробнее)»
| |