Жалғасы... Мидағы бір кішкене қанның қоюлануы қан қысымының күрт жоғарылануы кезінде инсульт немесе инфарктке әкелуі мүмкін. Шөптермен қатар тамақ құрамына ұйыған қанды қалпына келтіретін және қан тамырларының қызметін күшейтіп, қан қысымын реттейтін қызылшаны үнемі пайдалануды ұсынамын. Қан қысымының күрт жоғарылануының алдын алу үшін тағам түрлеріне гемалитикалық әсері бар шөптерді жиі қолдануды ұсынамын. Кейбір шөптер қан тамырларының қызметін арттырып, миға қан құйылуынан сақтайды. Міндетті түрде мидағы қан айналымын реттейтін шөптерді қолданамыз. Қан қысымын тексертіп тұру керек. Өйткені қан қысымы көтерілгенде көздің қан тамырларына бірден әсер етеді. Сондықтан да емдеу әдістеріне көздің қан тамырларына оңды әсер беретін шөптерді қосамыз. Шөптермен бірге қара жидек жемісін қолдану ұсынылады. Пайдалы әсері жағынан жемісімен бірге оның жапырағын пайдалануға болады. Сонымен бірге қара жидек жүрек қағысын реттейді. Бұл шөптермен бірге тыныштандыратын әсері бар шөптерді ұсынамыз. Бір болымсыз мазаланудың өзі жайсыз ауа райында қан қысымын қатты көтереді. Сонымен жоғарыда айтылған жағдайларды ескере отырып, төмендегі шөптер ұсынылады: қарапайым қара жидек (жарыпағы), жабайы қырықбуын (хвощ полевой), иілгіш тобылғы, қарапайым құлмақ (хмель), тасшөп (чабрец), түйебұршақ (донник), жүрекке арналған сасықшөп (пустырник), қарапайым құлмақ (хмель), бүршіктері. Барлық аталған шөптерді бірдей мөлшерде 3 ас қасық алып, үстіне 0,5 литр қайнаған су құйып, 2 сағат тұндырып, сүзеді. Дайын тұнбаны күніне 3-4 уақыт тамақ алдында 10-15 минут бұрын 1 стақаннан ішеді. «Денсаулық әлемі» №18, қыркүйек, 2012 ж) (Газетте жарияланған емдік тәсілдерді қолданбас бұрын дәрігеріңізбен кеңесіңіз
|